About Mladost District in Sofia

Mladost is a district of Sofia. As of 2012 it has 114,887 inhabitants which makes it the second-most-populous district in the capital, situated in the south-east end of Sofia, between Druzhba and Vitosha mountain.

След отстраняването от длъжност на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от Столичния общински съвет е назначен временен и.д. кмет, а строителството в района започва мигновено.  

Въпреки обещанията на кмета на София от политическата партия на Бойко Борисов - Йорданка Фандъкова, че конфликтните строежи ще бъдат преразгледани, нищо от това не се случва.

С пасивността и зависимостта на българските институции и управляващия кмет Йорданка Фандъкова и гл. архитект на София, нашия квартал е обречен да стане жертва на съмнителни капитали и имотни схеми, които със строителство изпират капиталите си. Често това са офшорки и строителни компании близки до властта. Междувременно 25% от жилищата в София са необитаеми. 

Иванчева и Петрова за година и половина съдействаха за установяването и сигнализирането на множество имотни, общински и реституционни измами, включително съществени несъответствия в кадастралните схеми, които създават правни абсурди, като частна метростанция в Младост 3, частен булевард и други.

Част от най-полярните измами намерили отзвук във водещи български издания и телевизии.

Нашият квартал е обречен на презастрояване, а качеството на живот и условията в градската среда, където живеем, силно занижено. Въпреки, че гражданския кмет е отстранен, жителите на Младост продължават да протестират и да се борят за спасяването на квартала си. Една от организациите, които винаги са подкрепяли Иванчева и Петрова и заедно с тях се борят срещу презастрояването на Младост е “Зелен Младост”.